Cauta

Noutati

Studiu final AASA

31.10.2013
Studiul final realizat în cadrul proiectului AASA prezintă 1. Creșterea nivelului de cunoștințe ca urmare a participării la cursurile AASA 2. Impactul asupra gradului de adaptabilitate a participanților. Concluziile studiului au la bază chesti

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

31.10.2013
După 3 ani de zile încărcați cu activități, emoții, muncă, stres, bucurii și rezultate spectaculoase, proiectul AASA – Adaptabilitatea Angajaților, Succesul Angajatorilor s-a încheiat. Cel puțin din punctul de vedere al evaluărilor, formăr

Consiliere

1. Cadrul general
O activitate separata a proiectului este aceea de consiliere individuala profesionala, la cerere, pentru un numar de 150 de persoane din totalul de 2500 de persoane care vor participa la activitatea de formare. Consilierea individuala profesionala se va afectua in vederea identificarii unor solutii concrete pentru probleme profesionale specifice sau generale ale membrilor grupului tinta. Aceasta este o activitate suport privind procesele de adaptare la schimbarile economice si productive, cu scopul de a contracara impactul negativ al fluxului continuu de informatii si schimbarilor din mediul economic.

2.  Procedura de inscriere pentru activitatea de consiliere individuala
Inscrierea pentru activitatea de consiliere individuala profesionala se va face prin completarea unei cereri. Cererea de inscriere se va putea solicita de la expertii formatori. Astfel, expertii formatori vor anunta la cursurile pe care le sustin ca oricare participant - indiferent de nivelul din care face parte, poate sa se adreseze formatorului pentru a primi formularul de cerere.

Pentru a beneficia de consiliere individuala angajatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 
  • sa fi participat la toate cursurile oferite prin proiect (la nivelul corespunzator);
  • problema supusa consilierii sa fie de natura profesionala – sa vizeze activitatea de la locul de munca (aspect care va rezulta din formularul de cerere).

3. Procedura de derulare a activitatii de consiliere individuala

Persoana care doreste consiliere individuala va completa formularul „Cerere pentru consiliere individuala”. Expertul formator care va realiza consilierea va fi ales in functie de urmatoarele criterii:
 
  • legatura dintre problema supusa consilierii si tema cursurilor sustinute (i.e. specializarea expertului formator);
  • disponibilitatea de timp a expertilor formatori.
In stabilirea datei de desfasurare a intalnirii se va tine cont ca aceasta sa fie cat mai apropiata de data completarii cererii.
Sedinta de consiliere se va desfasura dupa urmatorul tipar:
 
  • identificarea cat mai exacta a situatiei la prima intalnire cu consilierul
  • fomularea unor solutii alternative si analiza acestora
  • conceperea unui plan de punere in practica a solutiei alese.
Durata unei sedinte de consiliere va fi in medie de 2 ore.   
 
Expertul formator/consilierul va respecta confidenţialitatea informaţiilor şi nu va divulga secretele profesionale ale persoanei consiliate.

Consilierea individuala profesionala este gratuita pentru participantii la cursuri, aceasta activitate fiind sustinuta prin proiectul «Adaptabilitatea angajatilor, succesul angajatorilor – ASA»