Cauta

Noutati

Studiu final AASA

31.10.2013
Studiul final realizat în cadrul proiectului AASA prezintă 1. Creșterea nivelului de cunoștințe ca urmare a participării la cursurile AASA 2. Impactul asupra gradului de adaptabilitate a participanților. Concluziile studiului au la bază chesti

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

31.10.2013
După 3 ani de zile încărcați cu activități, emoții, muncă, stres, bucurii și rezultate spectaculoase, proiectul AASA – Adaptabilitatea Angajaților, Succesul Angajatorilor s-a încheiat. Cel puțin din punctul de vedere al evaluărilor, formăr

Te naşti manager, lider ... sau înveţi să fii?

Mulţi au încercat să răspundă la această întrebare, cu toate acestea nu s-a ajuns la o concluzie finală unică. Lucrând în consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor şi formare profesională, am încercat să urmăresc cazurile de succes managerial şi să identific factorii care au determinat acestea.

Oare care este capitalul pe trebuie să-l deţii ca să reuşeşti? Talentul şi înclinaţiile naturale au fără îndoială un rol important. După părerea mea a deveni un manager de succes este rezultatul unui proces de transformare personală. Lărgirea perspectivei şi concepţiei despre lume şi viaţă, sporirea nivelului de conştiinţă, munca cu sine însuşi, descoperirea motivaţiilor şi principiilor corecte creează premise pentru a deveni o persoană capabilă să-i conducă pe ceilalţi, adică o persoană care să merite să fie urmată de ceilalţi. Persoanele optimiste, care relaţionează uşor cu ceilalţi, organizate, care comunică excelent, dotate cu intuiţie şi empatie, care dau dovadă de forţă de caracter, dezvoltă competenţele tehnice necesare, sunt clar avantajate în ocuparea şi îndeplinirea cu succes a unor funcţii manageriale.

Într-un mediu extern şi intern foarte dinamic se cere din partea managerilor multă creativitate, inovaţie pentru a găsi soluţiile cele mai bune pentru diverse situaţii. Conducerea echipei presupune consolidarea spiritului de echipă în cadrul acesteia. Acest proces se poate realiza, în primul rând, prin identificarea rolului deţinut de fiecare şi armonizarea stilului de conducere, ţinând cont de particularităţile individuale ale angajaţilor. Formarea şi dezvoltarea echipelor de lucru sunt preocupări permanente ale managerilor actuali.

Toate aceste activităţi sunt complexe şi necesită din partea managerilor multă atenţie şi preocupare.

Nu există o reţetă unică, valabilă pentru toată lumea, cu toate acestea am observat că participarea la cursurile de formare a abilităţilor manageriale facilitează schimbul de experienţe între participanţi, găsesc confirmări sau soluţii noi, au acces la modele teoretice care pot fi puse în practică în echipele lor. Fiind un proces continuu de dezvoltare se pot evidenţia rezultatele prin creşterea performanţelor echipelor.

Nu uitaţi, succesul este în mâinile voastre!

Expert Formator AASA-Stela Bibart