Cauta

Noutati

Studiu final AASA

31.10.2013
Studiul final realizat în cadrul proiectului AASA prezintă 1. Creșterea nivelului de cunoștințe ca urmare a participării la cursurile AASA 2. Impactul asupra gradului de adaptabilitate a participanților. Concluziile studiului au la bază chesti

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

31.10.2013
După 3 ani de zile încărcați cu activități, emoții, muncă, stres, bucurii și rezultate spectaculoase, proiectul AASA – Adaptabilitatea Angajaților, Succesul Angajatorilor s-a încheiat. Cel puțin din punctul de vedere al evaluărilor, formăr

Daca lucrand mai mult, mai inteligent, mai repede, nu rezolvam problema, atunci care e solutia?

Daca lucrand mai mult, mai inteligent, mai repede, nu rezolvam problema, atunci care e solutia?

Spunea cineva odata: „da-mi o solutie rapida sa ies din impas”. Asta insemna de fapt, da-mi o formula care sa functioneze acum. Dar ce se intampla oare pe termen lung? Aceeasi formula matematica va functiona la fiecare poticnire de care ne vom lovi? Da, pe termen scurt e posibil sa ne descurcam prin faptul ca adoptam solutii provizorii, ii putem chiar impresiona pe cei din jurul nostru. Insa pe termen lung, ne vom da seama ca aplicarea principiilor sunt cele care dau calitate vietii. Doar intelegand puterea principiilor ne vom da seama ca le vom putea aplica oricand si oriunde.

O viata implinita nu inseamna doar viteza. Sigur ca traim intr-o societate moderna careia ii place viteza, ii plac scurtaturile. Cu toate astea, nu ne putem asigura o viata de calitate doar prin simplu fapt ca urmam scurtatura potrivita.

„Nimeni nu poate convinge pe altul sa se schimbe. Fiecare dintre noi sta de paza la usa transformarii, care nu poate fi deschisa decat pe dinauntru”. Cu alte cuvinte noi insine suntem cei care hotaram schimbarea, decidem nevoia de schimbare. Ce schimbam? De ce schimbam? Cum schimbam?

Avem convingerea ca implicarea totala, profunda in cursul de Eficientizarea Muncii va aduce dupa sine schimbarea. Una bazata pe principii. Aceasta implica dorinta de a ne examina stilul de viata, motivatiile, prioritatile, ceea ce reprezentam cu adevarat. O data intrati in acest amplu proces de auto-cunoastere ne vom privi intr-o alta lumina, vom vedea in mod diferit timpul, vom vedea diferit relatiile noastre cu cei din jur. Putem scapa de „tirania ceasului” si sa ne redescoperim „busola interioara”. Busola este cea care ne da taria „sa traim, sa iubim, sa invatam, sa lasam o mostenire durabila”, cu implinire si bucurie.

Sanda Csizmas – Formator