Cauta

Noutati

Studiu final AASA

31.10.2013
Studiul final realizat în cadrul proiectului AASA prezintă 1. Creșterea nivelului de cunoștințe ca urmare a participării la cursurile AASA 2. Impactul asupra gradului de adaptabilitate a participanților. Concluziile studiului au la bază chesti

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

31.10.2013
După 3 ani de zile încărcați cu activități, emoții, muncă, stres, bucurii și rezultate spectaculoase, proiectul AASA – Adaptabilitatea Angajaților, Succesul Angajatorilor s-a încheiat. Cel puțin din punctul de vedere al evaluărilor, formăr

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

Cuvânt de încheiere...sau de continuare!

După 3 ani de zile încărcați cu activități, emoții, muncă, stres, bucurii și rezultate spectaculoase, proiectul AASA – Adaptabilitatea Angajaților, Succesul Angajatorilor s-a încheiat. Cel puțin din punctul de vedere al evaluărilor, formărilor, consilierilor. 

Am realizat împreună, echipă de proiect și participanți, cifre spectaculoase: 2646 de cursanți! Nu am fi putut avea succes unii fără alții. Am oferit programe de evaluare și instruire la care mulți angajați poate că altfel nu ar fi avut acces, dar am și avut un număr de cursuri atât de mare pe care nu la-ma fi avut fără implicarea atâtor persoane!

Proiectul AASA și-a propus să creeze o masă critică de angajați cu altă cunoaștere și abordare a schimbării, a contextului economic și altă atitudine față de muncă. Dacă am reușit ce ne-am propus? Noi spunem că da! Prea mulți ne-au întrebat cînd și cu ce continuăm, ne-au mulțumit pentru ceea ce au primit, au fost alături de noi la conferințele de final de proiect. Noi am dat startul! Acum este rândul fiecăruia să fructifice ceea ce am sădit prin cursurile și consilierile pe care le-am făcut împreună. 

Ca și manager al acestui proiect care mi-a oferit multe satisfacții și m-a ajutat să devin mult mai înțeleaptă, vreau să adresez cuvinte de mulțumire și apreciere câtorva echipe cu care am avut plăcerea să lucrez:

 1. Echipei mele de proiect, atât echipei de implementare cât și experților, care și-au dedicat timpul și emoțiile realizării fiecărei acțiuni, în cel mai mic detaliu. Implicarea, competențele de care au dat dovadă membrii echipelor de experți ai Active Job Consulting și Romarketing, dar și echipele de implementare ale Active Job Consulting, Romarketing, Federația Patronilor Bihor și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pot fi exemplu pentru alte organizații. 
 2. Partenerilor fără de care nu am fi putut face echipă pe două regiuni!
 3. PARTICIPANȚILOR care și-au alocat timp, curiozitate și energie pentru a fi prezenți nu doar fizic ci și intelectual la fiecare întâlnire.
 4. Angajatorilor care și-au susținut angajații și i-au înucrajat să participe la acest program.

Ce am învățat din acest proiect:

 • Fiecare om este valoros atunci când are rolul potrivit în echipă
 • Comportamentele complementare sunt necesare și aduc succesul într-o echipă
 • Consecvența, perseverența și atenția susținută contribuie în mod fundamental la reușita unui proiect european
 • Există interes pentru învățare și oamenii sunt curioși să afle informații despre ei înșiși
 • Pe parcursul unui proiect pot apărea 86 de instrucțiuni care te învață în practică ce înseamnă managementul schimbării, tranziția imediată și reacția rapidă (proactivitatea o lăsăm pentru un alt proiect)
 • Un proiect nu se încheie atunci când crezi tu, ci la 5 ani după ce ai pus punct ultimei activități!
 • Previzionarea este cel mai mare risc pe care ți-l asumi în cadrul unui proiect! Nu știi ce te așteaptă de fapt!
 • Merită să implementezi proiecte, chiar dacă stai cu picioarele în apă rece, pentru că poți realiza lucruri pe care altfel nu le-ai face, lucra cu echipe cu care altfel nu ai lucra, cunoaște oameni pe care altfel nu i-ai cunoaște, dobândi deprinderi pe care altfel ți-ar trebui o viață să le deprinzi!

PROIECT DE SUCCES = ECHIPĂ COMPETENTĂ + NERVI TARI + SURSE ALTERNATIVE DE FINANȚARE + FOCALIZARE PE REZULTAT + CURAJ SUSȚINUT!

Un cuvânt din partea mea, Sorina Bradea
Manager de proiect